Összes oldalmegjelenítés

2015. május 22., péntek

Antibes félsziget túra

Elindultam a Cap-re, vagyis a dombtetőre, amit olyan 200-mre saccoltam a lakásomtól, nem is igen több, csak mivel egy túrista pár ment előttem, követtem őket. Hiba volt, mert ők máshová mentek, így megkerültem a dombot, vagyis Juan les Pinsben kötöttem ki, ha már itt voltam végig mentem a parti sétányon, megkerülve így a félszigetet, ez közel 3 órás túra volt. Néha még az út is elfogyott, mert olyan keskeny , így az autóúton kellett menni, ami nem volt egy életbiztosítás. Képek később.
Tegnap este itt volt a nagy jótékonysági Aids Gála, Sharon Stone, Marion Cotillard, Eva Longoria,
Leonardo Di Caprio etc

Cikk itt:
http://www.nicematin.com/festival-de-cannes/video-retour-sur-lambiance-de-folie-au-gala-de-lamfar-au-cap-dantibes.2222935.html

Egy kis érdekesség, bloggertársamtól merítve, hogy milyen árakkal dolgoznak a riviérán, megsúgom én nem ennyiért béreltem, bár Cannesben a fesztivál matt nagyon elszálltak az árak nekem is 2500 Euróért  akartak adni egy kis apartmant.


"Saint Tropez-ban lévő három Palace besorolású szálloda - a Byblos, a Château de la Messardière és a La Reserve - szobaárai 20-30 százalékkal magasabbak a hagyományos ötcsillagos szállodákénál. Ez azt jelenti, hogy ha most foglalunk októberre szobát a Château de la Messardière-be, akkor legkevesebb 138 ezer forintot kell fizetnünk egy estéért, a Gulf lakosztály ára viszont már a 300 ezer forintot közelíti éjszakánként. Megjegyzendő, hogy előbbiből jelenleg egy, utóbbiból pedig két szabad van még októberre, vagyis a siker kétségbevonhatatlan. A Côte d'Azur-ön mindösszesen egy Palace szálloda van, a Grand Hotel du Cap Ferrat, aminek egyik különlegessége az éjszakánként bő félmillió forintért kivehető saját medencével bíró lakosztály.
A hatalmas keresletet a Riviéra szállodáinak vezetői is megerősítik. A La Reserve menedzsere a Le Figarónak elárulta, hogy a világ minden tájáról jönnek hozzájuk turisták, akik nem csak a szobákat, de a szállóhoz tartozó különálló, heti akár 49 ezer euróba (13,8 millió forintba) kerülő villákat is előszeretettel veszik ki. Az 550 négyzetméteres villák iránt leginkább az orosz vendégek érdeklődnek, akik akár két hónapra is kibérelnek egyet-egyet. Nem kevésbé népszerű a hajózás sem: egy 25-30 méteres luxusjacht heti 120 ezer euró (34 millió forint) körül van a Riviérán. "
bővebben a burzsuj.blog.hu -n olvashattok róla.
Van egy varázsa a helynek, nem véletlen, hogy már negyedszer járok itt.;-) 





 Itt pancsoltam és bouldereztem is kicsit körben a sziklákon .
( az pont nem látszik ,-)







2015. május 21., csütörtök

Juan les Pins és Cannes

Reggel esett kicsit az eső, de jól nevelten hamar abba is hagyta. Ma gondolkoztam, hogy kimozduljak-e egyáltalán, Colin állandóan elfoglalt és a lábam sem az igazi, a kificamodott bokám mellé most társult a sarkamon a talpi részen egy hólyag is, így végül csak késő délután mentem át Cannesba. Juan Les Pinben vettem egy papucsot és Cannesben egy napszemüveget, mert a másik eltörött. Ma találkoztam Lagerfelddel a divatguruval, hogy ez mekkora egy beképzelt, még így túl a 80-on is...úgy vonul mint egy király, de Ő is abban a hotelben szállt meg ahol Colin, na meg egy csomó híres emberrel is találkoztam, csak nekem nem mondott a nevük semmit, így hidegen hagytak, azért van egy-két fotó a tarsolyomban. A franciák viszont meglepően segítőkészek voltak, mondjuk nekem sosem volt bajom velük, írom ezt azoknak akik, bár sosem találkoztak velük, de állítják az ellenkezőjét, amúgy sem hiszek az általánosításban.
Este viharfelhők közeledtek, de csak a hegyekben esett, képek itt.

















2015. május 20., szerda

St Raffael és St Tropez

Időben kiértem a Juan les Pins-i állomásra, így még egy korábbi vonatot is elértem , mint amit terveztem, de hiába , mert csatlakozás nem volt hozzá, így Cannesben fotóztam kicsit reggel, majd mentem vissza az állomásra és irány St Raffael, ahonnan hajóval terveztem tovább az utam St Tropezba. A hajóállomást nagyon könnyen megtaláltam, de 10 órára értem oda és 9.30-kor elment a hajó. Én úgy értelmeztem a menetrendet , hogy 9.30 tól óránként van, de közölték velem, hogy 14.30-kor van a következő hajó. Egyéb alternatíva után érdeklődtem és mondták, hogy 11 órakor indul egy busz. Na, a buszmegállót már nem volt ilyen könnyű megtalálni, mert el van dugva egy Mozi alá. Viszont 15 Euró helyett ( annyi a hajójegy) a busz csak 3 Euró volt, pedig 1óra 20percig tartott az út busszal, igaz közben az egyik megállóban a sofőr közölte, hogy most cigi szünetet tart, aki szeretne tartson vele, lazák ezek a déliek. Nem busszal terveztem az utat így kicsit már aggódtam amikor közel egy órája úton voltunk, hogy lehet elbambultam és már lassan Marseille-ben leszünk, de ha a térképen megnézed a busz körbevisz a parton, míg  hajó átszeli az öblöt, így a hajó út csak 45 perc volt vissza.
Apropó hajóállomás. Ahogy megérkeztem azzal indítottam, hogy megkerestem a hajóállomást, az autóparkolóban keringtem, mert nem találtam az állomást, végül bementem a parkoló irodájába megkérdezni, hogy honnan indulnak a hajók , mutatta a srác, hogy honnan, fura , mert nem állt ott egy hajó sem csak üres kikötő...mivel a jegyet a hajón lehet megvenni, vagy aki idejött az már megvette vissza is, nincs is külön jegypénztár. Ez milyen fapados már? Egy St Tropeztól mást vártam, főleg, hogy annyi luxus yacht áll a kikötőben s olyan kocsikat lehet látni, amiből lehet több sincs a világon. Az összes híres ember szinte megfordult már itt, külön faluk van a kikötőben.
Nem véletlenül felkapott hely, tényleg gyönyörű, annyira, hogy le is merült a telefonom, annyit fotóztam vele, így este hiába láttam a vörösszőnyeges felvonulást és Charlize Theron-t, ha Ő volt egyáltalán, de valószínű, mert éppen interjút készítettek vele a hotel mellett.
Előzetes képek.









2015. május 19., kedd

Antibes

Ma későn ébredtem, mert az éjjel a telefonomról töltöttem át a képeket, ami olyan sikeres lett, hogy mindjárt 3 másolatot is készített a kis gépem, így több, mint 5000 képet kell átszűrnöm, ráadásul nem is oda mentette ahová szerettem volna, hiába jelöltem ki neki mappát, nyitott egy újat.
Mivel későn keltem, csak úszni akartam menni a medencéhez, de le volt zárva, a táblán ott virított, hogy szieszta idején 13- 15.30-ig zárva. Így szieztáztam én is, később elmentem megnézni a várat, kb 400 m lehet innen és az antibes-i part szakaszt. Ez egy félsziget és nem túl széles, kb 1 km széles lehet vagy még annyi se. Íme néhány kép ízelítőnek, mert még nem töltöttem le őket.

 petanque a parkban


Cannes

Cannes a filmfesztivál idején egy pezsgőfürdő ;-) vagy cirkusz, ahogy Colin Farrell mondaná, neki biztosan, engem annyira nem zargattak autogrammokért ,-) Már egyszer jártam itt néhány napra, akkor is májusban, de nem a fesztivál idején. Íme néhány kép.

Ezzel az emeletes vonattal utaztam Cannesbe ( 8 perc volt )
A Hotel 
Colin Farrellre váró fanok
fénytechnika
a piros szoknyás hölgy az énekes, nagyon jól tolta

pisztácia-karamell nyami
Red carpit pictures
 Valaki felismeri Őt? Az utcán is fotózták, de nekem nem ugrik be kicsoda .






 Lopott pillanat, kávézás D.-vel
Colin a Dolce Gabbana nagykövete.