Összes oldalmegjelenítés

2011. január 22., szombat

Lisbon

2011.01.22. 16:37 Lisbon

2008-ban már jártam Lisszabonban, sőt egy bérelt autóval bejártuk az ország nagyrészét , de visszavágytam , mert a fővárosban csak kevés időt tölthettem és érezni szerettem volna  a várost, mert felzárkózott Párizs mellé, így dobogós helyen van.

Lakást béreltünk , mert így jobban fel lehet venni a város ritmusát.
Én Alfamában találtam egyet, de az útitársamnak  nem tetszett, így egy másik helyen kötöttünk ki. ( Alfama nagyon hangulatos, de erősen keleties és szegények által lakott negyed, ottjártunkkor poénból gyerekek valami kő félével dobáltak meg," meg lettünk kövezve";-)) ami akkor nem volt túl poénos, de azért olyan vészes sem, csak már unták a sok külföldi bámészkodót, nekem legalábbis ez jött le. )
Portugál üzletfeleimnek mondtam, hogy hol fogunk lakni és ők azt mondták, az egy biztonságos környék a Martim Moniz metróállomás környéke, ami a vár alatt van, az ablakunkból valóban a várra láttunk.
Megérkeztünk és 2 fiatal meleg srác fogadott az irodától, akik átadták az apartmant és mellesleg megjegyezték, hogy inkább taxival közlekedjünk, mert az nem drága és ne legyen nálunk 50 eurónál több, valamint ne nézzünk ki túristának.


A taxi valóban nem drága, de azért az ott élők sem járnak azzal nap mint nap, mi a reptérről kifogtunk egy 40km/h-val száguldót, ami még túl is vitt kicsit az egyirányú utcában, de így sem fizettünk sokat.
Azért este egy üveg Portóiért lemerészkedtünk a közeli kisboltba és 10 euróért vettem is egy üveggel, amit másnap a Spárban 4.60-ért láttam, hiába, ezek az indiaik  ( mert a boltosunk olyan volt) jó üzletemberek és elsőnap még nem vettük fel a ritmust, vagyis látszott, hogy ki a túrista;-))