Összes oldalmegjelenítés

2016. július 22., péntek

Malaga

Megérkeztünk újra a tengerpartra, ahol egy igazán nem hétköznapi apartman várt ránk, ahol a közfalak átlátszóak voltak , igen még ott is ,-).

A közvetítő kis hölgytől kaptunk itt is egy kupont, ahol ingyen ital várt ránk, mint Jerezben is, valamint vettünk jegyet egy Flamenco showra is.

Malaga a Costa del sol vagyis a Napospart központja és a 6. legnagyobb város
Spanyoplországban.
A város az egyik legkedveltebb turista célpont, de mégis csendesebb, mint Madrid vagy Barcelona, mivel a nevezetességek kínálata is kisebb, ezért kevesebb időt kell tölteni a városnézéssel. Azért ne csüggedjünk van elég látnivaló bőven.

Mi miután kipakoltunk, este lementünk a partra ami kb 200 méterre volt a szállásunktól légvonalban. Itt készültek életem eddigi legszebb rózsaszín égi felvételei, felért egy északi fénnyel.


Másnap nyakunkba vettük a várost, elsőre a Katedrálist fedeztük fel, a helyiek csak Manquita néven emlegetik, ( ami egykezű hölgyet jelent magyarul ) mert egyik tornya a mai napig nem készült el, nekem a párizsi St Sulpice jutott eszembe róla. 1528-1782-ig épült ez a hatalmas templom amit az óvárosban találunk ahol érdemes csak úgy bóklászmi és nézelődni is egy kicsit, mert ilyen képek fogadnak, lsd lentebb. Kattints a képre!.
















falfestmény
Bodega
 Ez már a Picasso múzeum belülről, ahol nem szabad fotózni a képeket.
Malaga Picassó szülővárosa ( és Antónió Banderasé is ) 10 éves koráig élt itt, de az itteni múzeumban a korai munkássága látható csak főként, amikor még úgymond normális képeket festett.

 Ezt sikerült lopva, -)
 a szöveget szabad fotózni
 Ez egy szökőkút

 A zene múzeuma , ahol a flamenco show is volt.

flamenco show
 El Pimpi az egyik leghíresebb étterem Malagán.

 El Pimpi belül



 Gibralfaró vára, alul pedig innen a kilátás, ide busszal is fel lehet jutni.



 A Katedrális a magasból
Ez már a malagai repülőtéri rent a car, ahol nekünk kellett kitölteni a szerződést, még, szerencse, hogy van gyakorlatom benne, mert igen kicsi tablet méretű ablakocskában kellett játszanunk.

Ennyi kép volt a gépemen, a tengerparti részt és egyebeket a telefonommal készítettem, azt majd egy különkiadásban osztom meg.

Köszönöm, hogy velem tartottál.
Hamarosan jelentkezem Marbelláról és Ronda városából.


2016. július 20., szerda

Cordoba

Vonattal érkeztünk Sevillából, ami szerencsére légkondicionált volt, mert olyan 40 'C körül volt a hőmérséklet. Megérkezésünkkör annyit tudtunk, hogy a szállásunk kb 500 m-re van a pályaudvartól így nem szükséges taxit vadásznunk.
Kiléptünk az épületből és este 6-kor is iszonyatos hőség fogadott és egy bácsika, mintha csak minket várt volna. Odamentünk hozzá megkérdezni, hogy tudja-e hol van a Hotel Ittaca Colon és természetesen tudta így könnyen megtaláltuk.
Várakozáson felüli 4 csillagos álom hotel fogadott, kipakoltunk és már nyakunkba is vettük a környéket. Narancsfák , gondozott nagy park és a közeli belváros hangulatos szűk kis utcáit jártuk be így este, de csak a telefonommal fotóztam ekkor , ezek fent vannak a facebookon, így most csak a másnapi képeket rakom fel, amiket rendes fényképezőgéppel készítettem.

Két fontos helyet kerestünk fel, a Guadalquivir partjára épült római hidat és a Nagymecsetet


amely egyedülálló a világon, mert keresztény 

oltár áll benne.

Ellátogattunk az Alcazárhoz is, de időhiányában 

oda már nem tudtunk bemenni, mert este 6 

órakor találkánk volt Malagán , át kellett venni 

az apartmanunk kulcsát, ahol 3 éjszakát 

töltöttünk mielőtt tovább indultunk Marbellára.





 egy nagy park mellett vezetett ez az út
 Az Alcazár előtti lovas





 tipikus andalúziai ház

A mecset belső udvara, itt lehet megvenni a belépőt is.


a mecset oldalról





még mindig a mecset

utca neve a járdába vésve
az impozáns belső csarnokok egy része

el lehet benne tévedni


az oltár













A római híd


1 Euróért fel lehet menni a híd előtt monumentbe és ezt latjuk.


Köszönöm, hogy velem tartottál, viszlát Malagán!