Összes oldalmegjelenítés

2016. július 16., szombat

Jerez

Jerez de la Frontéra

Amikor elkezdtük tervezni ezt az utazást -Gibraltárból indulva és Malagával bezárólag ahonnan repültünk haza, - egy gondolatbeli kört képeztünk és keresgéltük, hogy hol érdemes megállni, így találtam egy katedrálist Jerezben, amely szerelem volt első látásra. Portugál kedvencemhez hasonló, tomári stílusú építmény. Ez volt az ami idecsalogatott, az amúgy sherry és a flamenco hazájába.
Kevés idő jutott a városra , csak egy éjszakát és egy délutánt tölthettünk itt, most ennyi fért bele. 


 ez egy kisebb szépség





 helyi csendélet


 közeledünk, ez már a katedrális oldala



Impozáns ugye ?








 a busz pályaudvar belső sem semmi

Egyszóval, ha errejártok ne hagyjátok ki, ja és a fagyi is finom ,-).
Viszlát találkozzunk holnap Sevillában!

2016. július 15., péntek

Cadíz

Ezt olvastam róla valahol "A valódi Spanyolország egy szelete." Itt főleg spanyolok nyaralnak, próbálják megőrizni maguknak ezt az igazi kis gyönyszemet amit ez a félsziget takar Costa de la Lúz tartományban.

A 128 ezer lakosú Cádiz Nyugat-Európa legrégebbi, ma is álló városa. Alapítását Kr. e. 1104-re teszik, bár az első régészeti leletetek Kr. e. 9. századból származnak. Cádizt a föniciaiak hozták létre, akik Gadir néven alapítottak itt települést,  tipikus andalúz városnak számít, jól fennmaradt, ősi műemlékeivel. Óvárosa, amelyet a városfal maradványai ölelnek , kontrasztot alkot az újabb résszel, ahol széles sugárutak húzódnak és modern épületekkel találkozhatunk.

https://en.wikipedia.org/wiki/C%C3%A1diz